De gemeente Amstelveen wil nieuwe en strengere regels invoeren betreft de woningverhuur. Op dit moment moet de overlast die het verhuren via sites zoals Airbnb met zich mee brengt, harder worden aangepakt vindt de gemeente Amstelveen.

Amsterdam is vanaf 1 oktober 2017 het melden van tijdelijk woningen verhuur verplicht. De boete die dan wordt opgelegd bedraagt zo’n €6.000 voor nalatigheid.
Amsterdam mag dan ook niet meer dan 4 personen tegelijkertijd een ruimte in de zelfde woningen huren. In Amstelveen willen zij het anders gaan doen door 2 ruimtes in een woning te verhuren mits de hoofdbewoner kan aantonen er zelf te wonen. Daarbij is het toegestaan in Amsterdam om 60 dagen de woningen te verhuren. Amstelveen is hier van plan 30 dagen van maken en een meldplicht.

Op dit moment wordt Amsterdam steeds populairder betreft het verhuren van woningen en krijgt Amstelveen ook meer met de overlast van het verhuren te maken. Zodra de woning langer verhuurd wordt, is de bedoeling dat hier een flinke boete opgezet wordt. De gemeente wil dat het tijdelijk verhuren via Airbnb niet meer toestaan. Helaas is dit bij veel verhuurders niet bekend en zijn er op dit moment nog 224 verhuur adressen in Amsterdam.

Het nieuwe plan van de gemeente is dat een woningen nu bewoond mag worden door maximaal 4 personen uit 4 verschillende huishoudens. Wat voorheen maar 1 huishouden was. Zo wil de gemeente voldoen aan de wensen van expats en studenten die zich meer gaan vestigen in Amstelveen. Maar niet alleen in Amstelveen wil de gemeente harder optreden, ook in Haarlem worden de regels aangescherpt en wordt er harder opgetreden.

27 september 2017
Bron: NRC.nl

Rate this post