Met een woningregeling wil Amsterdam beginnende leraren naar de stad lokken. Zij krijgen dan voorrang op de toewijzing van honderd sociale huurwoningen. Het is een proef die deel uitmaakt van een actieplan om het lerarentekort aan te pakken. “Mensen uit de maatschappelijke dienstverlening vormen de ,,ruggengraat van onze stad. Maar vaak zien we juist dat starters uit deze beroepsgroepen een te kleine portemonnee hebben om in de stad te wonen.” aldus Wethouder Laurens Ivens van Woningen.

De leraren die aan het actieplan mee doen, komen te wonen in gemengde complexen. Hier wonen diverse groepen zoals: studenten, jongeren en statushouders. De regeling wordt met uitzicht op de toekomst uitgebreid naar starters die bij de politie, in de zorg en met de jeugd werken.
Dit is niet de enige maatregel die de hoofdstad aantrekkelijker maakt voor leraren. In het begin van het schooljaar van 2017, heeft de gemeente Amsterdam 700.000,- euro beschikbaar gesteld om de reiskostenvergoeding aan te vullen van docenten die buiten Amsterdam werken.

Bron: AD
19-0-2018

Rate this post