Het zijn geen grachtenpanden of villa’s die het duurst zijn in Utrecht maar de simpele studentenstudio’s, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Per vierkante meter is de gemiddelde koopprijs ongeveer €2500,-.
Het gaat hier niet om luxe penthouses, maar om een één kamer-appartement waarbij een keukenblok aanwezig is. Echter moeten de badkamer en het toilet wel gedeeld worden met andere bewoners. Er wordt hier niet gesproken over een studentenhuis waarbij de kosten voor onderhoud van het pand worden gedeeld, maar een ‘woongemeenschap’.

De goedkoopste studio in de Rivierenwijk in Utrecht van 14 vierkante meter is voor €67.500,. te koop. De duurste daarentegen is 30 vierkante meter voor €150.000en staat in de wijk Lombok. Toch weten makelaars de studio’s te verkopen aan wanhopige studenten die woonruimte zoeken. Volgens een makelaar worden de studio’s vaak door de ouders gekocht. Door de lage rentestanden is de hypotheek bij een kleine kamer vaak lager (geen komma) dan wanneer men huurt op de particuliere markt. De studio wordt weer verkocht na de studieperiode.

Bron: De Telegraaf
19-01-2018

Rate this post