Het kan lastig zijn voor jongeren om een woning te vinden in deze krappe woningmarkt, daarom heeft Amstelveen nu woningen aangeboden een specifieke doelgroep. Het gaat voornamelijk om de jongeren tussen de 28- en 34 jaar die op zoek zijn naar een woning alleen net tussen de wal en het schip vallen omdat ze hun ‘jongeren voorkeurspositie’ bij woningnet zijn kwijtgeraakt na hun 28ste verjaardag. 

Het gaat om een groep jongeren die na veel pogingen nog steeds niet aan een woning konden komen. Voor deze specifieke groep is er een beleid gekomen die hen actief gaat begeleiden naar een woningen. 

Om in aanmerking te komen voor de hulp, moet je voldoen aan specifieke criteria: een leeftijd tussen de 28 en 34 jaar, is de woningzoekende ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene, dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen. Daarnaast moet de woningzoekende ten minste zes jaar naar een eerste woning via WoningNet hebben gezocht, waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar gereageerd op een woning.

Bron: Amstelveens nieuwsblad

16-07-2019

Rate this post